Višja strokovna šola

Cesta na kmetijsko šolo 9, 3230 Šentjur 03/746 29 02

VPIS V 1. LETNIK IZOBRAŽEVANJA V ŠTUDIJSKEM LETU 2017/18

Vpis kandidatov, ki izpolnjujete vse pogoje za vpis v 1. letnik izobraževanja

Javni razpis

Javni razpis za izbor projektov sofinanciranja kadrovskih štipendij delodajalcem za

Erasmus + Izobraževanje strokovnih delavcev

Erasmus+  strokovno izobraževanje strokovnih delavcev Šolskega centra Šentjur, februa...

Obvestilo knjižnica

Obveščamo vas, da bo v času počitnic knjižnica odprta samo dopoldan.

TVU - KAKO PRIPRAVIMO DOBRO ŽGANJE

Pridelava sadja ima v slovenskem prostoru

  • VPIS V 1. LETNIK IZOBRAŽEVANJA V ŠTUDIJSKEM LETU 2017/18

    Petek, 14 Julij 2017 07:08
  • Javni razpis

    Torek, 11 Julij 2017 07:02
  • Erasmus + Izobraževanje strokovnih delavcev

    Petek, 07 Julij 2017 09:28
  • Obvestilo knjižnica

    Petek, 30 Junij 2017 08:12
  • TVU - KAKO PRIPRAVIMO DOBRO ŽGANJE

    Sreda, 28 Junij 2017 10:49
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanes2405
mod_vvisit_counterVčeraj5700
mod_vvisit_counterTa teden29879
mod_vvisit_counterPrejšnji teden48440
mod_vvisit_counterTa mesec204318
mod_vvisit_counterPrejšnji mesec194788
mod_vvisit_counterVsi obiski4340446

Do konca predavanj je

TVU - KAKO PRIPRAVIMO DOBRO ŽGANJE

Pridelava sadja ima v slovenskem prostoru

dolgotrajno tradicijo, geografska lega Slovenije omogoča gojenje preko trideset vrst sadja. Sadje sodi poleg zelenjave v skupino živil, ki se pretežno porabijo v nepredelani obliki. Zaradi omejenih možnosti skladiščenja in vzdrževanja primerne kakovosti pa del sadja namenimo za predelavo.

V sklopu Tedna vseživljenjskega učenja (TVU) smo na Šolskem centru Šentjur pripravili delavnico z naslovom KAKO PRIPRAVIMO DOBRO ŽGANJE. Na delavnici so bili predstavljeni postopki predelave sadja v sadno drozgo, priprava drozge za fermentacijo, obdelava drozge po fermentaciji in izvedba destilacije. Vsi omenjeni tehnološki postopki imajo vpliv na kakovost žganja. Na delavnici smo opozorili na pomen pravilne izvedbe tehnoloških postopkov, ter predstavili možna odstopanja v kakovosti žganja, v primerih napak v izvedbi tehnoloških postopkov.  Kakovost izvedbe predelovalnih postopkov lahko izboljšamo z uporabo novejše tehnološke opreme, ki smo jo na delavnici tudi predstavili.

 iz predstavitve

Jurij Gunzek, uni.dipl.inž.kmet.

Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da lahko razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. . Vec o piskotkih in kako jih brisati najdete na strani Vec o piskotkih.

Strinjam se z uporabo spletnih piskotkov na tej strani.

EU Cookie Directive Module Information

Prevedi stran

Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da lahko razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. . Vec o piskotkih in kako jih brisati najdete na strani Vec o piskotkih.

Strinjam se z uporabo spletnih piskotkov na tej strani.

EU Cookie Directive Module Information